وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است

وزیر نفت‌ با اشاره به تجارت کنونی سالانه حدود پنج میلیارد دلاری ایران و روسیه گفت: ظرفیت مبادلات تجاری بین دو کشور بسیار فراتر از رقم کنونی است.

، محسن‌ پاک‌نژاد پنجشنبه در جمع خبرنگاران در بدو ورود به مسکو در پاسخ به این پرسش که برای ارتقای تجارت ایران و روسیه به ۱۰ میلیارد دلار، چقدر زمان نیاز است، افزود: ظرفیت‌ها فراتر از این رقم است و ریل‌گذاری صورت گرفته نیز لزوماً برای دستیابی به ۱۰ میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق می‌توانند تعاملات را به سطوح بالاتری ارتقا دهد.
وی اظهار داشت: این هدف دست‌یافتنی است، زیرا هر دو طرف علاقه‌مندند و هیئت‌های کارشناسی در دستگاه‌های اجرایی مختلف برای تحقق آن تلاش می‌کنند.
وزیر نفت که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه را برعهده دارد، گفت: امیدوارم در بیانیه نهایی هجدهمین نشست این کمیسیون که روز جمعه به امضای طرفین می‌رسد، بتوانیم این مسیر را به خوبی ریل‌گذاری کنیم و در زمان‌بندی‌های تعیین‌شده به اهداف‌مان دست یابیم.
پاک‌نژاد با اشاره به اینکه هجدهمین نشست جامع کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه پس از امضای معاهده جامع راهبردی میان دو کشور برگزار می‌شود، این مذاکرات دوجانبه را در ریل‌گذاری روابط تهران و مسکو دارای اهمیت بسیار دانست.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه با اشاره به آغاز به کار نشست‌های کارشناسی با هدف تدوین سند نهایی این نشست گفت: با توجه به نتایج این رایزنی‌ها، محورهای پیش‌بینی شده قابلیت نهایی شدن را دارند.
وی خاطرنشان کرد:‌ ظرفیت‌های همکاری بین ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف از انرژی، مالی و بانکی گرفته تا کشاورزی، تجارت فرآورده‌های نفتی و گاز بسیار گسترده است. باور ما در ایران این است که استفاده از این ظرفیت‌ها می‌تواند راهگشای مسیرهایی باشد که با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند.

قراردادهای چهار میلیارد دلاری با روسیه در بخش نفت و گاز
پاک‌نژاد درباره پروژه‌های مشترک ایران و روسیه و در بخش نفت و گاز توضیح داد: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکت‌های روسی به ارزش چهار میلیارد دلار امضا شده است، همچنین تعدادی تفاهم‌نامه در حوزه میادین نفتی و گازی داریم که قابلیت تبدیل به قرارداد را دارند. گروه‌های کارشناسی در حال مذاکره برای نهایی‌سازی این قراردادها و اجرای آن‌ها هستند.

مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از مسیر ایران
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به هاب گازی منطقه هم گفت: یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر کشورها است.
وی ادامه داد: مذاکرات مفصلی در این زمینه انجام شده و تنها یکی دو مورد باقی مانده که پس از نهایی شدن میزان حجم واردات گاز در مرحله نخست، جزئیات آن اعلام می‌شود.

کد خبر 81552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 8 =